Op 28 november 2018 tijdens een district orde-zitting in het loge gebouw aan de Ginnekenweg 141 in Breda was ook onze grootmeester op bezoek.
Kort te voren was er een plaquette geplaatst op de gevel het logegebouw als zichtbaar bewijs van onze aanwezigheid als mede-huurders van het logegebouw.

Het huis werd gebouwd als officieel logegebouw in de jaren dertig van de vorige eeuw in opdracht van de vrijmetselaars loge "Het Vrij Geweeten". Dat is één van de oudste nog bestaande verenigingen en reeds opgericht in 1791 te Breda. In 1976 is daarbij gekomen de vrijmetselaarsloge "Geef U Zelf"; vrij recent is er nog een huurder bijgekomen de gemengde vrijmetselaarsloge "Arcade". Samen maken dus drie vrijmetselaars- en twee odd-fellowloges gebruik van het logegebouw.

De Turfschiploge No.94 maakt sinds de oprichtingsdatum in 2001 gebruik van het logegebouw en de Gaia Rebekkahloge No.49 sinds de oprichtingsdatum in 2010.

Al jaren speelde het idee voor een naambord en uiteindelijk is dat nu gerealiseerd in een plaquette samen met de Gaia Rebekkahloge.
Hierbij enige foto’s van de plaquette op 28 november onthuld door onze grootmeester Pim Boogaard hierbij geflankeerd door bezoekend districts gedeputeerd grootmeester, Henk de Beurs, van een district in het noorden van het land.

De plaquette is gemaakt van hoogglans messing met gegraveerde tekst; een prachtig resultaat. Inmiddels is de hoogglans er wat van af en is het bord aardoor nog ‘karakteristieker’ geworden. Wij zijn er blij mee.

Henk Jan de Heer , vz commissie PR en MA Turfschiploge No.94