De Turfschiploge No.94 organiseert een lezing getiteld “De Geschiedenis van de Holland Amerika Lijn en het SS Rotterdam” door Dhr Lenze Vondeling.

FotoLezing5Feb20LenzeVondeling

De lezing vindt plaats op Woensdag 5 februari 2020 in het logegebouw GINNEKENWEG 141, 4818JD BREDA

Aanvang 20.00 uur inloop vanaf 19:30; de lezing duurt met pauze tot ca 22:00 uur.

De toegangprijs is 5 euro.

Download hier de informatie-flyer

 

Wat heeft 3000 jaar filosofie ons gebracht - het vervolg

Woensdag 29 september organiseert de Turfschiploge opnieuw een lezing door filosoof Joop Simons, Ph.D. abd.

Kunnen wij verantwoordelijk worden gehouden voor de consequenties van een niet door ons zelf genomen beslissing? Wel voor onze eigen beslissingen? Wat zijn uw gedachten en emoties bij een onrechtvaardig conflict? Maar is dat wel terecht?

Datum: 29 september 2021,  Locatie: logegebouw, Ginnekenweg 141, 4818 JD Breda. Aanvang lezing: 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

U bent van harte uitgenodigd om deze interessante avond bij te wonen.

UITSLUITEND OP RESERVERING IVM CORONA MAATREGELEN !

Toegang: € 5,00 per persoon, inclusief 1 consumptie en koffie of thee.

 

Lees meer...

Zaterdag 12 september heeft onze broeder Wim Beunis van de Turfschiploge No.94 uit Breda 100 km gereden op zijn racefiets voor Cycle for Hope. Hij heeft gefietst voor het goede doel als eenmans team 'oddfellows.nl’.  Cycle for Hope organisert gesponsorde fietstochten ten behoeve van  steun aan mensen die vechten tegen verslaving. Het leven van een verslaafde is geen leven!

Veel kennissen van Wim en ook veel van oddfellows hebben hem gesponsord. Ook bijdragen uit onze pot maatschappelijke activiteiten en bijdragen van 100 euro van de Turfschiploge uit Breda en van de Evolutieloge uit Eindhoven  maakten dat Wim steeds dichter bij zijn streefbedrag van 1.000 euro kwam. Op de sluitingsdag van de inzameling, een week voor de fietstocht, was er al 805 euro ingezameld. Dus nog 195 euro verwijderd van het streefbedrag. Vereniging Thomas Wildey sprong bij met een bijdrage van 156 euro waarmee het streefbedrag van  1.000 euro echt heel dichtbij kwam. Onverwachts heeft een broeder het bedrag daarna nog aangevuld tot 1.000 euro: het streefbedrag was gehaald!

Daarna moest er nog gefietst worden: broeder Beunis is toeregust met een hele goede fiets en gestoken in het speciale Cycle for Hope-shirt met frisse moed vertrokken in Zeeland en heeft de tocht van 100 kilometer volbracht in iets meer dan vier uur. Een mooie prestatie!

Wim is nu reeds vast voornemens om hier volgend jaar een vervolg aan te geven en dan met meerdere deelnemers!

Voor een verdere indruk zie : cycleforhope.nl/actie/willem-beunis

Henk Jan de Heer , voorzitter MA en PR Turfschipgloge No.94 Breda

Wat heeft 3000 jaar filosofie ons gebracht ?

Woensdag 30 september organiseert de Turfschiploge een lezing door filosoof Joop Simons, Ph.D. abd.

Kunnen wij verantwoordelijk worden gehouden voor de consequenties van een niet door ons zelf genomen beslissing? Wel voor onze eigen beslissingen? Wat zijn uw gedachten en emoties bij een onrechtvaardig conflict? Maar is dat wel terecht?

Datum: 30 september 2020,  Locatie: logegebouw, Ginnekenweg 141, 4818 JD Breda. Aanvang lezing: 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

U bent van harte uitgenodigd om deze interessante avond bij te wonen.

Toegang: € 5,00 per persoon, inclusief 1 consumptie en koffie of thee.

Flyer

Lees meer...

Odd fellows Turfschiploge no.94 te Breda organiseert:

Woensdag 30 mei 2018 te logegebouw aan de Ginnekenweg 141, 4818JD Breda

Inloop vanaf 19.30 uur en aanvang lezing om 20.00 uur

Lezing door: IR. Gerard Gerritse MA met als titel “HEEFT DE MENSHEID EEN KANS”. Verleden, heden en verborgen toekomst.

Gerard neemt ons mee op een ontdekkingsreis. Via verschillende fasen is de westerse mens nu aanbeland in ontwikkelingsstadium 6. Mens 6.0 De weg die ingeslagen is, is de weg naar de medemens.

U wordt van harte uitgenodigd om deze interessante avond bij te wonen;

De toegang is gratis evenals de koffie en thee. Meer over de internationale organisatie Odd Fellows en Turfschiploge No.94 te Breda leest u op www.oddfellows.nl en www.turfschiploge.nl

Op woensdagmiddag 15 mei  organiseert de Turfschiploge in samenwerking met de Stad des Vaderlands en Ruitersbos een mini-college in de gasterie van Ruitersbos.

Paul Janse organiseert in het centrum van Breda al een paar jaar mini-colleges over Breda in de tijd van Willem van Oranje en dat Breda toen het centrum van de wereld was.

Lees meer...